Hidrovori Hamallaj/Krifca: Në mbikqyrje të plotë të fuqisë sonë për të mbrojtur tokat bujqësore - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 10/12/2021

Hidrovori Hamallaj/Krifca: Në mbikqyrje të plotë të fuqisë sonë për të mbrojtur tokat bujqësore

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca, ka zhvilluar një vizitë në hidrovorin e Hamallaj, në Durrës.

“Në Hidrovorin e Hamallaj, në gatishmëri dhe mbikqyrje të plotë të fuqisë sonë për të mbrojtur tokat bujqësore.”, shprehet Krifca në reagimin e saj.

Ky Hidrovor shërben për kullimin e mbi 1300 hektarë tokë bujqësore, si dhe për mbrojtjen e disa zonave të banuara.

“Bashkë me drejtorin e Drejtorisë së Ujitjes dhe Kullimit, Durrës, kontrolluam kapacitetet e largimit të ujërave të këtij hidrovori në rast të rritjes së sasisë së reshjeve në ditët në vijim.”, shprehet Krifca.

Ajo gjithashtu, komunikoi se situata është në kontroll nga ekipi i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe për momentin niveli i ujit është nën kuotën e rrezikshmërisë.