Çuçi në Lushnje tek ferma e manaferrave: Heqja e TVSH për imputet dhe ligji për produktet plehëruese dy masa që kanë dhënë efekt tek fermerët - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 22/06/2020

Çuçi në Lushnje tek ferma e manaferrave: Heqja e TVSH për imputet dhe ligji për produktet plehëruese dy masa që kanë dhënë efekt tek fermerët

 

 

Çuçi në Lushnje tek ferma e manaferrave: Heqja e TVSH për imputet dhe ligji për produktet plehëruese dy masa që kanë dhënë efekt tek fermerët

 

Ligji i ri për produktet plehëruese, që rregullon importin dhe përdorimin e tyre, si dhe heqja e TVSH-së për imputet bujqësore, kanë dhënë efekt të madh tek fermerët në drejtim të uljes së kostos së prodhimit dhe rritjes së sigurisë ushqimore tek produktet bujqësore. Ministri Bledi Çuçi ishte në Krutje të Lushnjes ku vizitoi një fermë që kultivon manaferra, të cilat shiten kryesisht në tregun vendas.

 

“Besoj se edhe zerimi i TVSH-së së imputeve ka dhënë një dorë për uljen e kostos së prodhimit. Gjithashtu ligji i ri për produktet plehëruesë ka sjell disiplinimin e përdorimit të plehrave dhe nga fermerë të tjerë. Ndryshimi që ne bëmë për t’i çertifikuar të gjithë sipas vendit të origjinës ka rezultuar shumë efikase për të rritur në finale sigurinë ushqimore për konsumatorët. Ka rritur gjurmueshmërinë dhe kontrollin”, tha ministri Çuçi.

 

Ligji për produktet plehëruese i miratuar në fillim të këtij viti synon gjithashtu edhe mbrotjen e mjedisit nga përdorimi i produkteve plehëruese në bujqësi. Në vijim të vizitës tek ferma e manaferrave në Krutje, ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural përsëriti thirrjen për të aplikuar për të aplikuar për fondet e programit IPARD.