Vlerë rekord prej 55.1 Mld Lekë Eksporte Bujqësore në vitin 2022 - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 30/01/2023

Vlerë rekord prej 55.1 Mld Lekë Eksporte Bujqësore në vitin 2022

Eksportet bujqësore shqiptare në vitin 2022, krahas rekordit të regjistruar duke tejkaluar objektivin tonë me një rritje 15.6% në sasi dhe 18.1% në vlerë, kanë sjellë dhe një përmirësim cilësor të strukturës së produkteve me të cilat konkurojmë në tregun botëror. Meritë e prodhuesve dhe të gjithë zinxhirit tregtues për një vit të jashtëzakonshëm pune, rezistence ndaj veshtirësive, dedikimi dhe progresi, me mbështetje, me konsolidim të tregjeve me të cilat bashkëpunojmë dhe me shtimin e vendeve në rajon, Evropë dhe botë ku prodhimet bujqësore shqiptare konkurojnë denjësisht!