Sektori i Verës në Shqipëri në vëmendjen e revistës prestigjoze Decanter - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 30/01/2023

Sektori i Verës në Shqipëri në vëmendjen e revistës prestigjoze Decanter

Gazetari i mirënjohur Darrel Joseph ka dhënë një pasqyrë kuptimplotë të zhvillimit të vreshtarisë dhe verëtarisë në vend, çka ai konstatoi vetë gjatë vizitës në territor në nëntor, e të cilën e ka pasqyruar në faqet e prestigjozes botërore “Decanter”.  Pas miratimit të ligjit të ri të vreshtarisë dhe verës, po punojmë për përfundimin e kadastrës së vreshtave, ndërkohë që fuqizojmë përditë e më shumë bashkëpunimin dhe mbështetjen me vreshtarët dhe prodhuesit e verës. Vëmendja e “Decanter” është një tjetër sukses ndërkombëtar për këtë industri me potencial të jashtëzakonshëm për ekonominë rurale në vendin tonë.

 

https://www.decanter.com/premium/wines-from-albania-diamonds-in-the-rough-496048/?fbclid=IwAR1VSqKYSsOUfdGoNH56_sJsm8V6WNctMoVAavD3T1F6Hx9vIxwNaAQuqnM