Ministrja Krifca pjesë e Forumit Global të Bujqësisë, Berlin, Gjermani - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 30/01/2023

Ministrja Krifca pjesë e Forumit Global të Bujqësisë, Berlin, Gjermani

Forumi Global i Bujqësisë organizuar nën kujdesin e veçantë të Ministrit Gjerman Cem Özdemir mblodhi në Berlin më shumë se 70 ministra bujqësie, Komisionerin Evropian të bujqësisë, si dhe organizata ndërkombëtare, në një diskutim të gjerë për aktualitetin e politikave ushqimore dhe bujqësore. Ministrja  Krifca prezantoi qartësisht objektivin dhe mundësinë e Shqipërisë për zgjerimin e eksporteve bujqësore në volume dhe në tregje të reja, kërkova dhe ofrova më shumë bashkëpunim në mekanizmat ndërkombëtarë, ndërkohë që marrim pjesë në përpjekjet e përbashkëta të vendeve që po përpiqen të manaxhojnë impaktin e luftës në Ukrainë dhe impaktin e ndryshimeve klimatike në bujqësi.

 

Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) in Berlin, 21.01.2023.

Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) in Berlin, 21.01.2023.

Empfang des BMEL für ausländische
Ehrengäste im Rahmen der IGW (Internationale Grüne Woche) 2023 in Berlin, 19.01.2023. Copyright: Leon Kuegeler/photothek.de

Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) in Berlin, 20.01.2023.

High Level Panel, aufgenommen im Rahmen des Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) in Berlin, 20.01.2023.