Investimi i ri, ministri Çuçi: Asgjësimi i ushqimeve të skaduara dhe kafshëve të sëmura do kryhet duke garantuar standardet mjedisore - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 27/08/2019

Investimi i ri, ministri Çuçi: Asgjësimi i ushqimeve të skaduara dhe kafshëve të sëmura do kryhet duke garantuar standardet mjedisore

 

 

Investimi i ri, ministri Çuçi: Asgjësimi i ushqimeve të skaduara dhe kafshëve të sëmura do kryhet duke garantuar standardet mjedisore 

 

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z.Bledi Çuçi, ishte në Landfillin e Sharrës, aty ku krahas mbetjeve të tjera urbane do të trajtohen edhe ushqimet e skaduara që sekuestrohen nga AKU-ja apo kafshët e sëmura që duhen asgjësuar. Falë një impianti që po ngrihet në këtë vend do të disiplinohet procesi i asgjësimit pa cënuar mjedisin.

 

“Trajtimi i ushqimeve të skaduara që sekuestrohen nga AKU-ja apo edhe i kafshëve të sëmura që asgjësohen sipas protokolleve të përcaktuara nuk do të jetë më një problem mjedisor. Falë impiantit që po ngrihet pranë Landfillit të Sharrës do të disiplinohet i gjithë ky proces duke garantuar standardet më të mira mjedisore. Asgjësimin e mallrave të skaduara e pa standarde, si dhe të kafshëve të sëmura e kemi detyrim ligjor për të garantuar shëndetin e konsumatorëve, por ky proces nuk mund të bëhet në kurriz të mjedisit”, thotë ministri Çuçi.

 

Sipas tij investime të tilla do të mbështeten për t’u ngritur edhe në zona të tjera të vendit. Financimi i këtij projekti bëhet përmes partneritetit publik privat dhe adreson një problematikë të mbartur prej vitesh në Shqipëri.