Ku ka lajthi ka edhe shëndet të mirë - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 04/09/2020

Ku ka lajthi ka edhe shëndet të mirë

 

Ju njohim me Vangjel Kuron nga fshati Suhë i Libohovës. Në një sipërfaqe prej 3 Ha ka disa vite që kultivon lajthi.  Prodhon mesatarisht rreth 4 ton në vit, të cilat i shet në tregun vendas.  Ai është një prej shumë fermerëve të mbështetur nga programi IPARD, si dhe do të aplikojë sërish në thirrjen e radhës për të përfituar ndihmë për makineritë bujqësore dhe infrastrukturën që i duhet për përpunimin e frutit dhe zgjerimin më tej të fermës me rreth 1 mijë rrënjë.

Falë politikave mbështetëse për sektorin, sipërfaqet e kultivuara me arrorë deri në vitin 2019 janë rritur në rreth 3 mijë e 400 Ha ndërsa prodhimi në rreth 14 mijë ton.