Aktiviteti Rinor i Bujqësisë Organike në Evropë 2022 - Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural
Postuar më: 13/06/2022

Aktiviteti Rinor i Bujqësisë Organike në Evropë 2022

Bujqësia Organike dhe të Rinjtë: Së bashku për sisteme të qëndrueshme ushqimore

 

Projekti OT4D (Biznesi Organik per Zhvillim ne Europen Lindore), i mbeshtetur nga Zyra e Bashkepunimit Zvicerian (SECO) dhe implementuar nga FiBL, IFOAM, Helvetas dhe partner lokal AAM do te mbeshtese prezencen e te rinjve shqiptare (deri ne 40 vjec), te cilet operojne ne sektorin organik, te marrin pjese ne Organics Europe Youth Event 2022.

Me poshte mund te gjeni me shume informacion mbi kushtet e aplikimit dhe organizimin:

 

Aktiviteti Rinor i Bujqësisë Organike në Evropë me pak fjalë

 

Aktiviteti Rinor i Bujqësisë Organike në Evropë  (OEYE), i cili zhvillohet në datat 31 gusht-1 shtator në Frick, Zvicër, është një ngjarje për të rinjtë e interesuar dhe aktivë në bujqësinë organike. Ai do të ofrojë një platformë për të diskutuar dhe mësuar rreth potencialit dhe sfidave të prodhimit organik dhe rolit të tij si një sistem i qëndrueshëm ushqimor.

 

Aktiviteti rinor do të bashkojë të rinjtë nga fusha të ndryshme: nga fermerët te shitësit me pakicë dhe përpunuesit, nga aktivistët te politikanët. Ngjarja do të nxisë ndërthurjen midis disiplinave të ndryshme dhe do të gjenerojë ide novatore për të ardhmen e prodhimit organik.

Pjesëmarrësit në OEYE do të rrisin rrjetin e tyre profesional, duke shënuar pikënisjen e një rrjeti të përhershëm për rininë organike evropiane.

 

Regjistrimet për Aktivitetin Rinor të Bujqësisë Organike në Evropë janë hapur!

 

Bujqësia Organike dhe të Rinjtë

 

Ushqimi organik dhe bujqësia janë pjesë e zgjidhjes kundër çështjeve globale shoqërore dhe mjedisore. Efektet e tij pozitive në klimën tonë, mjedisin, biodiversitetin dhe kërkesën e mirëqenies së kafshëve për njohuri të zgjeruara dhe një lëvizje organike që mund të modelojë dhe fuqizojë të ardhmen e komunitetit organik. A jeni një profesionist i ri, fermer, aktivist, student, sipërmarrës apo thjesht të interesuar për sistemet e ushqimit organik? Kjo ngjarje është për ju! Së bashku, ne do të zbulojmë se si lëvizja organike mund të frymëzojë ndryshim përmes një gamë të gjerë këndvështrimesh – nga shkenca, biznesi, politika, artet dhe përvojat praktike nga sipërmarrësit dhe aktivistët e rinj. Ne do të diskutojmë çështje dhe tema që lidhen me sistemet e qëndrueshme të ushqimit dhe do të zhvillojmë ide për të përmirësuar dhe promovuar sistemet e ushqimit organik. Dëshironi të dini më shumë? Shikoni një ide paraprake të Aktivitetit Rinor të Bujqësisë Organike në Evropë, frymëzohuni nga profesionistë të rinj nga Argjentina, Zvicra dhe Italia që ndajnë pikëpamjet dhe idetë e tyre rreth lëvizjes organike.

 

VIDEO

https://youtu.be/9LTG-okUIM0

Çfarë të presësh?

 

Do të frymëzoheni përmes seminareve, diskutimeve, fjalimeve, disa aktiviteteve në rrjet dhe ekskursioneve të dedikuara në Frick, në zemër të Zvicrës.

Regjistrohuni tani, abonohuni në buletinin tonë dhe na ndiqni në Twitter, LinkedIn, Facebook dhe Instagram për të qëndruar të sintonizuar. Më shumë informacione në lidhje me programin, regjistrimet dhe mundësitë e bursave mund të gjenden më poshtë.

 

Keni pyetje apo pyetje? Na kontaktoni në events@organicseurope.bio

Linku origjinal: https://www.organicseurope.bio/get-involved/organics-europe-youth-event/Organics Europe Youth Event 2022 (1)